Home

Categorie├źn

Filter
Prijs

AQUARELPAPIER

AQUARELPAPIER

Under construction. NB: de rubrieken zijn gewoon te bezoeken en de artikelen zijn gewoon te bestellen!


BIJ AANKOOP  EN VERZENDING VAN PAPIER VIA DE WEBSHOP DIENT U EEN MINIMALE PAPIER ORDERWAARDE VAN 75,== EURO  EXCL. BTW EN VERZENDKOSTEN AAN TE HOUDEN.

De aquareltechniek stelt een aantal eisen aan papier: aquarelverf is glacerend opdrogende lijmverf die met behulp van arabische gom of andere in water oplosbare kleefstoffen vervaardigd wordt en die met behulp van water op het papier wordt aangebracht. Het papier moet dus in staat zijn om veel vocht te absorberen zonder dat het golft, of dat de kleuren gaan vloeien. Door een goede verlijming kan dit worden voorkomen en kan er ook geradeerd worden. De verlijming zorgt ervoor dat de pigmentkorrels op het oppervlak blijven liggen  terwijl het vocht in het papier zakt. De beste kwaliteiten aquarelpapier worden uit 100% katoen of linnen vervaardigd.

Bij het opspannen van aquarelpapier het vel aan beide zijden nat maken. Zwaar gelijmd papier ongeveer tien minuten in koud water leggen. Leg het papier vervolgens op een plank, neem het overtollige water op met een spons en breng het reeds bevochtigde papierplakband aan.