Home

Categorie├źn

KWALITEITEN

Traditioneel wordt er een onderscheid gemaakt tussen de volgende kwaliteiten: 

* Kunstenaarskwaliteit, ook wel A-kwaliteit (Artists quality) genoemd. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige pigmenten, met een zeer goede lichtechtheid, in   de hoogst mogelijke pigmentconcentratie. Verder worden de beste bindmiddelen gebruikt, met zo veel toevoegingen als nodig en zo weinig als mogelijk om er de beste verf van te   maken. In deze verven zitten weinig tot geen vulmiddelen. Heldere, schone kleuren, zeer geschikt voor het zelf mengen van kleuren.

* Midden- en studiekwaliteit. Duurdere pigmenten zijn vervangen door goedkopere varianten met een goede lichtechtheid. De verf kan vulmiddelen bevatten, waardoor de
   kleurkracht iets minder kan zijn. Deze economische verven zijn geliefd bij student en grootverbruiker.

Peter van Ginkel gebruikt een verfijning op bovenstaande indeling:

* Exceptionele kwaliteit. De absolute top van de kunstenaarskwaliteit. Beter is er eenvoudigweg niet! 

* Uitstekende kwaliteit. Komt overeen met de kunstenaarskwaliteit, maar net één treedje lager dan de exceptionele kwaliteit.

* Goede kwaliteit. Komt overeen met een middenkwaliteit.

* Basis kwaliteit. Eenvoudig, maar goed. Te vergelijken met de betere studiekwaliteit.

Voor alle kwaliteiten geldt dat we binnen die kwaliteit voor de allerbeste producten kiezen, met de meeste value for money. Zo is bijvoorbeeld de basis kwaliteit die wij kiezen altijd de best mogelijke basis kwaliteit. Natuurlijk zijn er ook nog eenvoudigere kwaliteiten. Die nemen wij echter niet op in ons assortiment.