Home

Categorie├źn

Voor kunstenaars door kunstenaars

Over Peter van Ginkel

Of het nu gaat om uw favoriete olieverf, een praktische schildersezel of het inlijsten van uw werk. Peter van Ginkel is al jarenlang de betrouwbare partner van kunstenaars in het leveren van kwalitatief hoogstaande kunstenaarsbenodigdheden.

Voor en door kunstenaars

Omdat wij ook kunstenaars zijn weten wij hoe belangrijk het is om ervan op aan te kunnen dat uw materialen goed zijn. Wij geloven erin dat het belangrijk is om u, de kunstenaars, te voorzien van alles wat u nodig heeft, zodat u kunt doen waar u goed in bent: kunst maken.

In dienst van de kunst

Doordat wij al jarenlang in het vak zitten weten wij ook met welke artikelen u als kunstenaar het liefste werkt. Of het nu gaat om verf, penselen, doek, papier, grafische artikelen of lijsten. Hier spelen wij op in door ons brede assortiment van circa 10.000 artikelen. En mist u een product of vraagt u zich af of iets leverbaar is? Neem dan even contact met ons op, wij gaan dan voor u uitzoeken of wij het u kunnen leveren!

Wij willen het u gemakkelijk maken

Wij gaan er vanuit dat u liever kunst maakt, dan dat u uren kwijt bent met het “verzamelen” van de materialen om deze kunst te maken. Een gebruiksvriendelijke webwinkel met uitstekende service zorgt er zelfs voor dat u 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegang heeft tot onze materialen.

Koopt u de materialen liever in de winkel? Bezoek dan één van onze vijf winkels en ervaar hoe prettig het is om geholpen te worden door een werknemer die weet waar u het over heeft en uit eigen ervaring kan adviseren over de materialen en hun praktische toepassing ervan.

Geschiedenis van Peter van Ginkel:  van banketbakker naar etspersen en meer

De geschiedenis van Peter van Ginkel gaat terug naar een winkel in Arnhem waar door de vader van Peter etspersen gebouwd werden. Toen de vader van Peter overleed legde Peter zijn baan als banketbakker neer en nam hij de zaak over. Langzaam aan werden er steeds meer kunstenaarsmaterialen in de winkel verkocht en kwamen er winkels in Amsterdam en Utrecht bij. In 1994 besloot Peter de zaak te verkopen aan Toon Kraan, die altijd al kunstenaarsmaterialen verkocht met Gosman & Kraan B.V.. In 2000 hebben Jerry en Mirjam Kraan, de kinderen van Toon, de zaak overgenomen en zij hebben Peter van Ginkel uit laten groeien tot één van de belangrijkste spelers in de markt.

Vandaag de dag

Peter van Ginkel heeft vandaag de dag winkels in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Maastricht, Utrecht en Zwanenburg en een webwinkel waarin iedereen op elk gewenst moment zijn materialen kan bestellen. Kennis, kwaliteit, jarenlange ervaring en de persoonlijke band die wij met onze klantenkring hebben maken van Peter van Ginkel uw ideale partner voor al uw kunstenaarsmaterialen.