Home

Categorie├źn

Voor kunstenaars door kunstenaars

Over Peter van Ginkel

Of het nu gaat om uw favoriete olieverf, een praktische schildersezel of het inlijsten van uw werk. Peter van Ginkel is al jarenlang de betrouwbare partner van kunstenaars in het leveren van kwalitatief hoogstaande kunstenaarsbenodigdheden.

Online bereikbaar via de webshop op petervanginkel.nl of loop eens binnen bij één van onze vijf vestigingen in Nederland.

Voor en door kunstenaars

Omdat wij ook kunstenaars zijn weten wij hoe belangrijk het is om ervan op aan te kunnen dat je materialen goed zijn. Wij geloven erin dat het belangrijk is om u, de kunstenaars, te voorzien van alles wat u nodig heeft, zodat u kunt doen waar u goed in bent, kunst maken.

In dienst van de kunst

Doordat wij al jarenlang in het vak zitten weten wij ook met welke artikelen u als kunstenaar het liefste werkt. Of het nu gaat om verf, penselen, doek, papier, grafische artikelen of lijsten.

Hier spelen wij niet alleen op in door ons brede assortiment van circa 10.000 artikelen, die wij aanbieden in onze vijf winkels en de webshop. Maar ook door u bijvoorbeeld de mogelijkheid te geven om uw missende lievelingsproduct of favoriete merk aan te geven in het formulier ‘mist u iets?’. Wij gaan dan voor u uitzoeken of wij het u kunnen leveren!

Wij willen het u gemakkelijk maken

Wij gaan er vanuit dat u liever kunst maakt, dan dat u uren kwijt bent met het “verzamelen” van de materialen om deze kunst te maken. Een gebruiksvriendelijke webshop met uitstekende service zorgen er zelfs voor dat u 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegang heeft tot onze materialen.

Koopt u de materialen liever in de winkel? Bezoek dan één van onze vijf winkels en ervaar hoe prettig het is om geholpen te worden door een werknemer die weet waar u het over heeft en uit eigen ervaring kan adviseren over de materialen en hun praktische toepassing ervan.

Specialist in de markt

Omdat wij behalve één van de belangrijkste spelers in de markt, ook een specialist in de markt zijn willen we die kennis, ervaring en ons netwerk met jullie delen. Zo nodigen wij maandelijks een interessante gastblogger uit het vak uit, leggen kunstenaars uit onze trouwe klantenkring in filmpjes uit hoe zij bepaalde producten gebruiken, bieden wij een podium voor werken van onze getalenteerde klanten en zo willen we graag op de hoogte zijn van alles wat er gebeurt in de kunstwereld en het hier met jullie over hebben op social media. Wilt u ook op de hoogte blijven? Volg ons dan nu op Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest en Google + en praat met ons mee!

Geschiedenis van Peter van Ginkel

Van banketbakker naar etspersen

De geschiedenis van Peter van Ginkel gaat terug naar een winkel in Arnhem waar door de vader van Peter etspersen gebouwd werden. Toen de vader van Peter overleed legde Peter zijn baan als banketbakker neer en nam hij de zaak over. Langzaam aan werden er steeds meer kunstenaarsmaterialen in de winkel verkocht en kwamen er winkels in Amsterdam en Utrecht bij. In 1994 besloot Peter de zaak te verkopen aan Toon Kraan, die altijd al kunstenaarsmaterialen verkocht met Gosman & Kraan B.V.. In 2000 hebben Jerry en Mirjam Kraan, de kinderen van Toon, de zaak overgenomen en zij hebben Peter van Ginkel uit laten groeien tot één van de belangrijkste spelers in de markt.

Vandaag de dag

Peter van Ginkel heeft vandaag de dag filialen in Amsterdam, Arnhem, Groningen, Utrecht en Maastricht, een afhaalcentrum in Zwanenburg en een webshop waarin iedereen op elk gewenst moment zijn materialen kan bestellen. Kennis, kwaliteit, jarenlange ervaring en de persoonlijke band die wij met onze klantenkring hebben maken van Peter van Ginkel uw ideale partner voor al uw kunstenaarsmaterialen.